tornamanci
Ismeritek azt a mondást, hogy addig van egy nőnek alakja, amíg nem vállal gyereket?
Dícsértek meg már úgy, hogy olyan csinos vagy, mintha sose szültél volna? Miért gondolják sokan, hogy a gyerekszülés és szoptatás egyenlő a leharcolt és elhanyagolt állapottal?
Valóban, amikor az ember gyermeket vállal, az élete, a teste, mindennapi aktivitása gyökeresen megváltozik. A test szülésre, szoptatásra való felkészülése megváltoztatja az egész nőt, megnő a hasa, a melle, a természet átrendezi csontok, izületek pozícióját, hogy a szülést követően szépen lassan visszarendeződjön a normál állapotra.  Vagy mégsem?
Igen, remekül regenerálódik a test, de szüksége van ehhez a megfelelő támogatásra is. A gyerekek körüli mindennapok ezernyi rutinja között sok édesanya nem jut el korábbi kedvelt mozgásformáit végezni, mivel pici csecsemő, de akár nagyobb gyerek mellett nehéz olyan saját időt biztosítani, ami mind a babának, mind a mamának megnyugtatóan biztonságos körülményeket biztosít. A legtöbb helyen nincs lehetőség a babával együtt mozogni, sőt, a gyermekmegőrző is csak álomnak bizonyul.
Nos, ez inspirált engem arra, hogy olyan megoldásokat keressek, ahol a baba biztonságra, testközelségre való igénye, illetve a mama mozgásigénye is kielégül. Több lehetséges megoldást is találtam.
Íme.
Fogadjátok őket szeretettel.

BikeWithBaby - ketten, két keréken

 

bwb2
A sportág 2013 január 10-én debütált az Óbuda Gildában. Ez egy olyan, Magyarországon egyedülálló mozgásforma kisbabás, kisgyermekes és várandós anyukák számára, ahol az anya egy indoor kerékpáron teker, miközben a babája biztonságban nézelődhet vagy alhat a hátán.

Bővebben...